Lakenvelder

Wij laten ons inspireren door wat er in de omgeving van Lexmond te zien is.

Een flinke kudde ''Lakenvelder'' koeien te zien nabij de woonboerderij van de fam Bos in lakerveld was eens een inspiratiebron voor de ontwikkeling van een exclusief brood met de uiterlijke kenmerken van deze runderen.

 De lakenvelder is een runderras dat vooral herkenbaar is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten om de borst en rug van een verder zwart of rood dier, de lakenvelder tekening. Er zijn echter nog veel andere kenmerken die het dier ook moet bezitten om een echte lakenvelder te zijn. == Geschiedenis == Hoewel...

Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lakenvelder_(rund)

Lakenvelder

LakenvelderDit brood samengesteld uit lekker donker meergranen en een wit laken van witbrood is te bestellen via de webshop.

Bijzonderheden: 

De Lakenvelder is al een oud ras waarvan de bekende geschiedenis in ieder geval teruggaat tot de 12e eeuw. Alhoewel er soms beweerd wordt dat de Lakenvelder een Nederlands runderras is, staat dit niet onomstotelijk vast. In de eerste helft van de vorige eeuw stierf het ras in Nederland bijna uit door tuberculose. Met veel moeite is in die periode toch het ras in stand gebleven. Rond 1950 dreigde het koeienras opnieuw uit te sterven omdat er geen sprake meer was van een stamboek. In 1976 werd de Stichting Zeldzame Huisdierrassen opgericht. Deze sorgde ervoor dat er weer aandacht kwam voor de Lakenvelder. In 1997 werd de Vereniging Lakenvelder Runderen opgericht. De vereniging heeft de Europese erkenning om stamboekregistratie te voeren. Mede hierdoor zijn er inmiddels in nederland weer ruim 1000 Lakenvelders op de weide en in de stallen te vinden.

Lakenvelder exclusief.jpg

 
© Business Media