Bakken op ambachtelijke wijze

Bakkershanden-LR.jpg

Gefeliciteerd. Uw Warme bakker is er ook zo een.

Een groeiend aantal warme bakkers met passie voor hun vak bakken weer brood zonder toevoeging van grondstoffen waardoor brood langer zacht blijft. Grondstofkeuze en bereidingswijze maken dit overbodig. Deze broden zijn gemaakt van alleen de allerbeste (streek)producten en gebakken op ambachtelijke wijze.  


Vakkennis: Wil je ambachtelijk bakken, dan moet je wel weten wat je doet. Bijvoorbeeld wanneer een brood goed gekneed is. Welke grondstoffen je moet gebruiken. Of hoe lang een brood moet rijzen.

Ze nemen de tijd: De meest ambachtelijke manier om brood te bakken is zonder gist. Dit kost minimaal twee dagen. Zulke broden bakt ook Bakkerij van Dijk onder de naam desembrood. Ze kijken dus niet op een uurtje meer of minder.
Het gaat om een goed product. Dat is een groot verschil met een fabriek, waar elke minuut telt.

Voor desembroden geen hulpgrondstoffen: Een keuze uit goede meelsoorten, een eigen desem en soms wat olijfolie en dan de tijd nemen.

Wij respecteren de natuur: Wij gaan duurzaam om met de natuur en wij vragen hetzelfde van onze toeleveranciers. Wij betalen een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Dit verstaan wij onder maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen.

Wij gebruiken onze handen: Aan fabrieksbrood komen geen mensenhanden te pas. Supersnelle deegkneders en lopende banden doen het werk. Wel zo makkelijk.
Maar alleen eerlijk handwerk levert brood op met karakter.

Stenen ovenvloer: Bijna alle desembroden worden rechtstreeks op de ovenvloer gebakken, ook dat zorgt voor een smakelijker product.
Wij zijn maar wat blij dat we nog zo`n oven hebben.

Wij werken ook met Spelt: Brood van 100% Kollenberger spelt kan eigenlijk alleen op ambachtelijke wijze bereid worden. En laten wij dat nou net de aller-lekkerste en beste broodsoort vinden!

Je proeft het verschil: Ambachtelijk bakken is bakken met liefde. Die liefde proef je in al onze broden. Daardoor smaken die heel wat beter dan fabrieksbroden.
En wij zijn niet de enigen die dat vinden. Gelukkig vinden steeds meer mensen dat.

 
© Business Media